úterý 2. ledna 2018

Destiny I. (Piráti z Karibiku CZ) 4. - Jack usilovně přemýšlí

Ahoj, mořští vlci! Opět se po dlouhé době (doufám, že příště to bude doba kratší) vracíme s kapitolou vaší oblíbené pirátské fanfikce. Bohužel, autorce otrnulo a jakmile jsou naši tři idioti v době/filmu/světě (autorka sama neví) Pirátů z Karibiku a ďábelský kapitán z cesty, hormony začínají úřadovat. Doufám, že do příští kapitoly někdo z Pirátů vymyslí brom v rumu, ale velké naděje si nedělám. Tak doufám, že se Vám kapitola nebo spíš glosy bude zamlouvat. Šťastný nový rok!
Hwol
P.S.: Zkuste psát více komentářů, ať víme, jak se vám glosy líbí nebo co zlepšit. Zvlášť pokud se vám líbí glosy od Claw, rozhodně to u povídek s jejími glosami zmínit nezapomeňte, sám ji asi nepřesvědčím, že její glosy nejsou mizerné 😛




Destiny 4.
A jak Jack řekl, tak udělali. Mia s tím pirátem (Existují lepší způsoby, jak se vyhnout opakování Jackova jména. Včetně toho, že ho přejmenuješ, stejně už z něj moc nezbylo.) nechali Chantelle s Haydenem v kajutě a sami se vydali zpátky do podpalubí na houpací sítě. Sotva si oba usedli na sítě -Mia si sedla na Haydenovu (Veledůležitá informace.) (Ne! Tak ona si vážně nesedla na Jackovu??)- tak se Jack na dívku otočil.
"Ehm..Mio?" Dívka se na něj otočil (Ujasni si její pohlaví.) s překvapeným výrazem ve tváři. Jack se nadechl a pokračoval, "Jak jste se sem vlastně dostali? Myslím jako sem do týhle doby, nebo co ste mi to říkali."
"No.Jacku, já abych ti řekla pravdu, tak vůbec netuším. V jednu chvíli jsme byli v našem světě, nebo době, a v další chvíli jsme byli tady. Vůbec netuším co se stalo, nebo proč tady jsme, ale můžeš mi věřit, že tě nezradíme. (Zajímavý logický skok. A můžou ho zradit, když s ním zatím nikdy nebyli?) Teda alespoň já a Channy ne, u Haydena netuším." (To je chytré. Kryje si záda. Na druhou stranu už asi není nejchytřejší říkat pirátovi, že ho tvůj kamarád možná zradí, zvlášť když se na to ani neptal.) (No tak si přeje, aby s Channy zůstala celý život sama, to jí nemůžeš mít za zlé, že žárlí...)
"Jak to myslíš?" nechápal onen nebezpečný pirát (V téhle chvíli se začínám bát, že to autorka myslí ironicky. Skutečný nebezpečný pirát by v této chvíli vytahoval zbraň a hnal se za Haydenem.) a zlehka naklonil hlavu. Mia pokrčila rameny.
"Haydena znám jen z vyprávění od Channy. Oni dva se totiž znají delší dobu, asi tři roky, a Chantelle ho tehdy milovala, ale on jí řekl, že s ní nebude. Ignoroval jí tři dlouhé roky (Já bych tři dlouhé roky taky radši ignoroval, nesnáším nudu.). Channy potom už nedokázala mít nějakého přítele. (Mě ve skutečnosti nesnáší.) Pokaždé se s ním rozešla, nebo on jí nechtěl," (Tomu se říká život, víš?) odpověděla po pravdě Mia a zachmuřila se. Moc dobře si pamatovala, jak špatná z toho všeho Channy byla.

"Páni. Ta holka toho prožila víc, než jsem si myslel. (Cože? To jako v “době” Pirátů z Karibiku neměli milostné problémy?) Nevypadá na to," poznamenal Jack a povytáhl obočí. (Myslí to ironicky. Myslí to ironicky. Prosíííím!)
"Nevypadá, ale prožila to. A možná ještě i víc, než si myslíš. Ale tomu bys už nerozuměl. (Zkus ho. Když to pochopíš i ty, má slušnou šanci.) Teď půjdeme spát ne?" zívla unaveně Mia a natáhla se na síť. Zavřela oči a chtěla se nechat unášet sny, když jí něco došlo. (Asi prášek na spaní.) Prudce je znovu otevřela (Ty sny.) a podívala se na Jacka, který se už taky natáhl na síti.
"Jacku?" zašeptala, aby nikoho kolem nevzbudila. (Třeba Jacka.) (No jo, teď se stará, aby nikoho nevzbudila. Že jí to předtím nevadilo?) Jack otevřel oči a podíval se na dívku na vedlejší houpací síti, která na něj vítězoslavně hleděla. (Protože odtamtud konečně zvládla vyhodit tu krávu, co tam byla předtím.) Nechápal její výraz, ale ušklíbl se.
"Copak krásko?" zeptal se laškovně a podíval sejí do nedočkavých modrých očí. (V tomhle kontextu to zní, jako by se s ním chtěla vyspat…) (Ale vážně by mě zajímalo, co jí z těch nedočkavých modrých očí vyroste.) (Já doufám, že zelený zákal.) Dívka se podivila nad tím oslovením (Já se také divím.Tohle mi k Jackovi nesedí.), ale nechala to být.
"Uvědomuješ si, že když Hayden zabil kapitána, tak loď nemá kapitána? (Výjimečně s tebou nemohu nesouhlasit.) A ty jsi tady jako jediný schopný řídit loď! (No, já nevím, co třeba zástupce předchozího kapitána, nebo kdokoli z posádky téhle kocábky. Ti by taky mohli umět řídit loď.) Takže budeš kapitánem týhle kocábky. (Tohle určitě přijme posádka s nadšením.) Nějaké rozkazy kapitáne?" utahovala si z něj dívka a levý koutek rtů zvedla do úsměvu. (Krucinál, tady už jsou všichni jako Snape! Normální osoba, když je kolem něco vtipného, ZVEDNE OBA KOUTKY A NORMÁLNĚ SE USMĚJE!)
"Hej! Tohle není vtipný! Já jsem kapitán Jack Sparrow, kapišto?! Tak a teď mazej spát!" (Jo, to zní stoprocentně jako Jack. Ten takhle laškoval s posádkou každou chvíli.) rozesmál se Jack a v další chvíli oba upadli do hlubokého spánku. (Hahahah…Chrrrr!) (Páni, to zní nadějně, že by nějaká smrtelná nemoc? Kóóóóóóóóómáááááááááááá!)

Mezitím, co se spolu bavili Mia a Jack, tak se v kajutě, kde byli spolu Hayden a Chantelle, pár muchlorohých chropotalů bavil o tom, co se stalo.
"No...a pak jsem mu do srdce hodil nůž a on zemřel. (Hezké. Takové jednoduché, asi aby to Channy pochopila. Hodil nůž a kapitán prostě zemřel.) (No jasně, on se zbabělec nechtěl dožít toho, až se do něj ten nůž zabodne, tak radši zemřel už předtím.) Nevěděl jsem, co dělám. V tu chvíli jsem nijak nepřemýšlel. (To by se mohlo zopakovat. Třeba příště trefí jednu z holek. Nebo Jacka a zkrátí mu to trápení.) Musel jsem...musel jsem ti nějak pomoct,(Takže pomoct holce, kterou asi miluješ, rovná se zabíjet?) (On by jí jinak musel dávat první pomoc a to se mu nechtělo.)" vysvětloval Hayden svojí dívce a neodvážil sejí podívat do očí. Bál se, že by v nich našel vyčítání z věci, kterou udělal. (Takové vyčítání z ručně vyřezávaného popelníčku musí vypadat hezky.) (To je něco jako věštění z čajových lístků?)
Chantelle ho objala kolem pasu a hlavu si položila na jeho hruď.
"Jsem ráda, že jsi to udělal Haydene. Ten kapitán totiž pokukoval po Mie, proto jsem nás tady předtím zamkla, ale jak je vidět tak se přes zamčené dveře dostal. (Ano. Kapitán se dostal přes zamčené dveře kajuty na své lodi. Lodi, z které má všechny klíče on. Zvedněte ruku, jestli vás to překvapilo.) Bránila jsem Miu, nic jinýho. (Takhle to skoro zní, jako by toho kapitána zabila Channy.) Vážně mě mrzí, co se stalo," (Vyber si. Buď jsi ráda, že to udělal, nebo tě to mrzí. Oboje asi nejde.) zašeptala Channy a pohladila ho po pažích. Hayden nadzvedl její hlavu a zlehka se dotkl svými rty těch jejích. (Takže – ona asi klečí, objímá ho kolem pasu a hlavu má na jeho hrudi. Rukama, kterýma objímá jeho pas, ho hladí po pažích. On sehne hlavu na svou hruď a políbí ji. Nechci ze sebe dělat milostného experta, ale tahle poloha asi neexistuje.)
Když se oba mladí lidé od sebe odtáhli, tak Chantelle nenápadně zívla. Hayden si toho ovšem všiml, takže jí okamžitě rozkázal; "A půjdeš spát Channy! Jsi unavená." (Holka, od toho bych se držela dál, když ti takhle rozkazuje.)
"Nejsem," odporovala dívka, jenže opět zívla, tentokrát znatelněji. (A nemůže se otočit, protože to by si toho on přece nevšiml.)
"Nedělej ze mě hlupáka Chantelle. Vidím na tobě, že jsi utahaná jako kotě. (Já nevěděla, že jsou koťata známa pro svou utahanost.) (Ale jo, jsou. A ta inteligence by seděla taky.) Lehni si a v klidu spi, tady ti už nic nehrozí (Nóóóóóóóó.) ," střelil po ní z bazuky, aby dostal i sebe pohledem k tělu mrtvého kapitána. (Počkat. Hwole? Oni jako nejdřív nevyřešili mrtvého kapitána než šli spát?) (Ne, proč? Jsou v době... Jsou ve světě... Jsou u pirátů, musí si zvykat.) Channy se tam raději neodvažovala podívat a tak se jen natáhla na lůžku a zavřela oči.
Hayden jí pozoroval takové ty ženské partie. Všiml si, že dívčiny vlasy jsou rozprostřené kolem její hlavy jako černá svatozář. Její rty byly roztažené v jemném úsměvu a její líčka byla roztomile narůžovělá. Oční víčka, která zakrývala dívčiny tmavé oči, se jemně třepotala jako motýlí křídla. Její hruď se jemně zvedala po stejných časových intervalech, jak dívka pravidelně dýchala. Mladík na ní poznal že usnula, protože víčka sejí přestala třepotat a Channy si položila ruku na ploché břicho. (Poznal, že usnula, protože se pohnula. Génius.) Hayden jí pozoroval to odkryté břicho a možná i tu část trochu níž nebo trochu výš celou dobu, dokud sám neusnul vestoje.
xxx (pusu, pusu, pusu) (Jakou pusu? Autorka se nám jen snaží naznačit, že je negramotná.)
Druhý den ráno se Mia probudila na houpací síti, kde předtím usnula. (Překvapivě.) Zmateně se rozhlédla kolem a zjistila, že to opravdu sen nebyl. (Bouchla se totiž do hlavy a neprobudila se. A ani jí nezačal fungovat mozek.) Opravdu se dostali do známého filmu. (Počkat, počkat, počkat. Tady něco nehraje, já myslela, že předtím všichni mluvili o době, a ne o filmu.) Leč (Leč tohle jsem si nemohla nechat ujít a musela jsem to oglosovat.) (Leč je to záhada?!? Leč já autorce jednu fláknu!) je to záhada, jak se tam dostali, tak Mia se usmála. (Yoda mistr tebe učil.) Bylo to zase něco jiného než na co byla zvyklá. (Né, vážně? Nepovídej.) (No tak se holt každý den neprobouzí v jiném fiktivním vesmíru, tak to snad není tak hrozný, ne?) Stále se vzpamatovávala z toho šoku, když se ozval něčí křik;
"Natáhněte ty plachty, chásko líná!"
Z toho výkřiku Mia usoudila, že je načase vstávat. (Konečně si uvědomila, že ve službě se nevyspává.) Vstala ze sítě a protáhla si ztuhlé svaly. Spát na houpací síti není ten nejlepší nápad. (Skutečně ne. Taky jsi mohla spát na mořském dně.) (Jooooooo!)

Zřetelně cítila ty otlačeniny, které jí deformovaly kůži na zádech (Cože s ní dělaly?). Naposledy se protáhla a vydala se na palubu, kde spatřila posádku běhat sem a tam. Chvíli se rozhlížela, dokud jí pohled nepadl na muže u kormidla. Samozřejmě že to byl Jack. Blondýnka se pousmála a vyšla ke kapitánovi. Jack, jakmile ji uviděl, tak se ušklíbl.
"Jak se vyspinkala naše ospalkyně?" zeptal se a úšklebek mu z tváře nezmizel. Mia se jemně začervenala a praštila ho po rameni. (A vzápětí poznala, že to myslel vážně a musela jít pomáhat s plachtami.)
"Docela dobře, ale jsem celá ztuhlá. Zřejmě, jak na tohle nejsem zvyklá," přiznala Mia a prohnula se v zádech, ve kterých jí nehezky zakřupalo. (“Je něco špatně?” “Ne... páteř má být na dva kusy, že ano?”)
"No...brzo si zvykneš. Ale měli byste se převlíknout do něčeho jinýho, v tomhle budíte velkou pozornost." (Když o tom teď mluvíme, jak to, že to nepřišlo nikomu divné už předtím?) (Protože si ostatní všimli, jak se ti tři chovali, a prostě jim došlo, že to budou pošuci.) Jack poukázal na její oděv. Mia si uvědomila, že stále má na sobě to, co měla ve svém světě. (Takže nejdřív doba, pak film a teď dokonce svět? Začínám se v tom ztrácet.) Mlčky přikývla a prosebně se na něj podívala. Jackovi došlo, proč se na něj takhle dívá. (“NE! Nenechám tě řídit tu loď!!!”) Zhluboka si povzdechl a přikývl.
"Tak poď. Nějaký šaty vám dám, pokud tady nějaký najdu." Mia se vydala za Jackem, který mířil do té kajuty, kde večer zanechali Haydena a Chantelle pospolu. (Vzhledem k tomu, co už o nich ví, předpokládám, že tam šel proto, aby jim ukradl šaty, zatímco oni budou na posteli.)

"Ehm...Jacku? Vstali už Hayden a Channy?" Jack se otočil na dívku, která šla za ním a podíval se na ni. (“A ty jsi kdo?”) Jakoby je Mia (Jakoby je Mia... Aha, asi nějaká přezdívka.) přivolala, tak se před nimi objevili Chantelle s Haydenem. (Ne! Jack a Mia šli k jejich kajutě a fakt se objevili ti dva??) Oba dva už byli oblečení do oděvů, které zapadaly do této doby. (Už zase jsme u doby?) Mia zakoulela očima a pousmála se. (Hwole, chápeš, proč kroutila očima? Protože já teda ne.) (Musela vypadat jako pošuk.)
Chantelle měla na sobě bílou halenu s obyčejnými černými kalhotami a přes halenu měla černou bundu z obyčejné látky s knoflíky. Vlasy si sepnula do obyčejného culíku. Vypadala naprosto obyčejně (opravdu jako pirátka). U pasu měla kord, který zřejmě patřil mrtvému kapitánovi.
Hayden oproti ní měl černou halenu a pirátské hnědé kalhoty. Přes halenu neměl nic, ale za to měl u pasu pistoli, která patřila kapitánovi. (Je hnusné okrádat Jacka, když ti věří!) Vlasy si zřejmě jen prohrábl a na čelo si uvázal černý šátek.
"Kde jste to našli?" zeptala se Mia udiveně a prohlížela šije. (To už si asi šije kostým pro tuto dobu/svět/film.) (Ano. On si to už šije. Nebo si ona spletla přechodník, což je pravděpodobnější.)
"V jedný truhle v tý kajutě. (Že by pocházely z Čech?) Jenže něco tam zbylo (Co? Co? Cože?) (No snažili se, aby tam nic nezbylo a ona musela zůstat nahá. Hlavně Hayden.), tak se tam běž podívat, ať nebudíš pozornost. Mimochodem, dobré ráno," usmála se Chantelle a její hlas zněl jako tisíce malých zvonků. (Už jsi někdy slyšela tisíce malých zvonů?) (Mě by hlavně zajímalo, jak Mia poznala, co má dělat, když z Chantelliných úst vycházelo jen zvonění.)
"Ty ses asi dobře vyspala co?" ušklíbla se Mia a odešla do jejich kajuty, aby se také převlékla do něčeho normálnějšího pro tuhle dobu. (Pro léto.) Tentokrát to byla Chantelle, kdo protočil očima vzhůru k nebi (točit jimi vzhůru k palubě je totiž moc mainstream) a usmála se na Jacka.
"Za jak dlouho budeme v Port Royal?" otázala se černovláska a přehodila si culík na pravé rameno. Jack vytáhl kompas a počkal, dokud se nedotočil. (“Sakra! Jsme na magnetickém pólu!”)
"Pokud povane takhle silný vítr, tak nejpozději do tří dnů se tenhle kompas dotočí," odpověděl prostě a uklidil kompas. Chantelle se podívala na Haydena, který ji celou dobu hypnotizoval pohledem, a pak upadla do hypnózy. Hayden jen přikývl a jemně se usmál.
Ticho mezi těmihle třemi přerušila až Mia, která přišla převlečená ze svých věcí. Mia si na sebe vzala hnědou halenu, bílé kalhoty a černou bundu přes halenu. U pasu sejí (Nevím, proč by někdo něco zasíval zrovna u pasu.) nehoupalo nic, narozdíl od Haydena a Chantelle (Tak jestli druhou možností bylo, že se tam budou houpat Hayden a Chantelle, dopadla ještě dobře.). Vlasy si spletla do obyčejného copu ze tří pramenů a přehodila si jej na levé rameno.
"Co se děje, že jste všichni zticha?" zajímala se Mia a sklouzávala pohledem z jednoho na druhého. (“Držíme bobříka mlčení.”) Jack, Chantelle i Hayden pokrčili rameny a rozešli se každý někam jinam, aby jim toho bobříka mlčení nekazila.
Jack ke kormidlu, Channy na příď lodi a Hayden s ní. Mia jen pokrčila rameny a šla za Jackem, který vypadal, že o něčem přemýšlí. (Aha. Takže každý šel někam jinam, ale vlastně šly dvě dvojice spolu.)
"Děje se něco Jacku?" (Pořád se něco děje, ale vážně nevím, co tě přimělo si myslet, že zrovna teď by se mělo dít něco zvláštního.) (“Ne! Držíme jenom BOBŘÍKA MLČENÍ!!!”) zajímala se Mia a předstoupila před něj a nevědomky si pohrávala s medailonkem, který jí visel kolem krku.
Medailonek jí vyklouzl z výstřihu (Počkat. Ona měla doteď ruku ve svém výstřihu?) a odlesk slunce udeřil Sparrowa do očí. (No, při té její show se ani moc nedivím, že do toho jejího výstřihu čuměl taky.) Jack si oči okamžitě zakryl a mžoural po tom zlatém medailonku, který mu byl tak moc známý.
"Odkud-odkud to máš?" zeptal se lehce přiškrceným hlasem a prstem ukázal na přívěšek, který se dívce houpal na krku. Mia pohlédla ke svému výstřihu a zděsila se. “Vážně jsem si tam strčila ruku před ním??” Neměla v plánu někomu ukázat onu repliku toho medailonku. Ale když už ho Jack viděl, tak ho trochu napálí. (Napálí. Jacka Sparrowa. Ambiciózní plán.)
"No...víš...to je...dědictví. Dostala jsem ho od svého otce a .... bylo to to poslední, co jsem od něj dostala, protože potom zemřel." (Jestli jsi to dostala před smrtí, dědictví to asi tak úplně nebude.)
Vypadalo to, že na to Jack skočil a jakoby zapomněl, že mu říkala, že jsou z jiného světa, spíš doby. (To mi chcete jako říct, že ve své době by jí nemohl otec dát přívěšek a pak zemřít?) Nenapadlo ho, že by si z něj mohla utahovat. (Vraťte nám Jacka Sparrowa!!) Jack si promnul bradu s knírkem a dvěma copánky. (Jack je hrozně charismatický. Dokonce I jeho brada má knírek.) Vypadalo to, že usilovně přemýšlí. Mia mávla rukou a odešla do kajuty, kde si vzala kus papíru a začala kreslit. Kreslení byla její vášeň. (Nádherný závěr kapitoly.) (Ať u toho kreslení zůstane. Třeba po celý zbytek příběhu!)

Ani hnout Piráti ?? (To ani nemusíš říkat. Stejně jsou všichni ochromeni tvými ohromnými spisovatelskými schopnostmi.) (To ani nemusíš říkat. Stejně jsou všichni jen v téhle povídce.)
Doufám, že se vám kapitolka líbila, a abyste pochopili ty bundy, co mají holky na sobě, tak to jsou ty podobné, co měla Elizabeth, když zachraňovala Willa v prvním díle (Nejsem si úplně jistá, kdy přesně měla Elizabeth zachraňovat Willa v prvním díle, ale přiznávám, že to může být moje chyba, ale stejně nevím, jaké bundy myslí.)?? ?? (Co ty otazníky? Ona sama si není jistá tím, co píše?)
Díky za pochopení ?? (Pochopení nenastalo, takže nemusíš děkovat.)
Za voty a hvězdičky vám poděkuju :3 (Za tohle taky nemusíš děkovat, protože ti žádné nedám.)

Vaše JessieNka

Žádné komentáře:

Okomentovat