pondělí 2. října 2017

Destiny I. (Piráti z Karibiku CZ) 3. - Stalo se nám něco úžasnýho!

Ahoj, mořští vlci! Po delší době jsme zpět s novou kapitolou naší oblíbené fanfikce, nyní už ze světa Pirátů z Karibiku! Ano, autorka se konečně rozhoupala a svůj svět odhazuje v dál. Užijte si více či méně staronové postavy, rozvíjející se zápletku či to, že se v příběhu konečně vyskytuje záporák, a pokud máte vkus a bude vám vadit, že tyto klady mnohonásobně zastiňuje idiocie všech postav (včetně inteligentních postav z filmové série), snad vás aspoň potěší glosy.
P.S.: Na základě vašich připomínek, za které vám děkujeme, Claw změnila vzhled blogu, takže budeme celkem rádi, pokud nám dáte v komentech najevo, jestli se vám takto líbí. A obyčejný komentář samozřejmě neurazí taky.
Hwol



"Ehm...nechci rušit, ale nepřipadá vám, že je tady nějaké ticho?" ozvala se Mia a rozhlížela se kolem sebe. (Já teda nevím, jak Mia, ale já zkoumám zvuky spíš sluchem než zrakem.) Chantelle a Hayden se od sebe odtáhli a také se rozhlédli. Chantelle vyděšeně vyjekla. Všude kolem nich byla průzračná voda a oni sami stáli na písku. (Což jaksi necítili. A Mia vůbec tu změnu neviděla.)(To víš, ona má očividně přehozený sluch a zrak.)
"C-co se to stalo?" zeptal se zmateně Hayden a sehnul se, aby zkusil, jestli je to všechno doopravdy. (Ty idiote, stojíš na tom písku!!!) Sotva se Hayden dotknul písku, tak zjistil, Že je opravdu pravý.(No jasně, ve snu je totiž písek vždycky podivný, a tak podle něj rozpoznávám realitu.)
"Já-já to nechápu. Kde to jsme? A co tady děláme?" (Stojíte jak debilové a koukáte se kolem sebe.) říkala Channy a couvala dozadu. Nedívala se na cestu a náhle do něčeho vrazila. Prudce se otočila a vyděsila se, dostala šok a umřela. Přímo za ní totiž stál muž s hnědými dredy, hnědýma očima a podivným oblečením. (V tuto chvíli už bych věděl, kdo to je. Schválně sledujme, za jak dlouho to dojde tady fanynkám Jacka Sparrowa.) Muž vytáhl pistoli a namířil na ni. Prásk! Prásk! Prásk! A v tu chvíli všichni tři padli mrtví k zemi.
"Ani se nehněte!" pronesl nahlas. Hayden s Miou se prudce otočili a uviděli muže, který mířil na jejich kamarádku -v Haydenově případě lásku- pistolí a propaluje je všechny pohledem.
"Kdo jste, co tady děláte a jak jste se sem dostali?" ptal se ten muž, který dívkám byl odněkud povědomý. Mia a Chantelle si vyměnily pohled a v tu chvíli jim to všechno docvaklo. Docvaklo jim, kdo je ten muž, který je právě ohrožuje na životech. (Stop. No, za dost dlouho.)
"Ehm...můžu se mýlit, ale nejste vy kapitán Jack Sparrow?" zeptala se Channy a udělala krůček dopředu. (Což je všemi odborníky doporučovaný postup po výzvě “Ani se nehněte.”) Hayden zalapal po dechu nad naivitou své dívky. (Výjimečně musím souhlasit s Haydenovými činy, i když bych tu naivitu nazývala spíše hloupostí nebo lehkou demencí.)
"No....to bych teda byl, ale kdo jste vy?" otázal se Jack a sklonil pistoli jen o malý kousek.
"Já jsem Chantelle, tohle je Mia a tohle Hayden. Mia je moje nejlepší kamarádka a Hayden...." Channy se zarazila a pohlédla na mladíka, se kterým se ještě před chvílí objímala. Hayden zachytil její pohled a povytáhl obočí. Channy přikývla a otočila se zpátky na Jacka, který jen nechápavě pozoroval jejich tichou konverzaci, "Hayden je můj přítel,"(Asi mají nějaký svůj vlastní jazyk.) dokončila Channy a pohlédla Jackovi do očí.
"Aha. A kde jste se tady vzali?" (Proboha to snad ne. Oni už se stihli i vzít? Ještě mi řekněte, že čekají dítě a můžu to jít zabalit.)
To byla otázka, na kterou ani jeden z nich nedokázal odpovědět. (Uf. Takže se nevzali.)
"Popravdě Jacku, netušíme. My nejsme z téhle doby." (Kdo to řekl? Ani jeden z těch tří odpovědět prý nedokázal.)
"Jak nejste z téhle doby? I když je fakt, že to je na vás vidět," ušklíbl se Jack při pohledu na jejich oblečení a zjev. Chantelle se podívala na své oblečení a musela uznat, že takhle moc nezapadnou. (Děsně moc bych sem chtěla něco napsat, ale na tohle prostě nic napsat nejde.)

"Takže. Jak se odsud dostaneme?" zeptal se Hayden, který se rozhlížel kolem, jakoby hledal nějakou cestu pryč. (Od této chvíle trojice protagonistů i Jack zapomínají na Jackovy logické otázky a na fakt, že ti tři je nedokázali ospokojivě zodpovědět.)
"Ehm...co takhle poslat kouřový signál? Nějaká loď by to mohla vidět," navrhla Mia. Jack se na ní podíval, jakoby nevěřil že jí to napadlo. (Já bych taky nevěřila.) Mia s Channy a Haydenem si vyměnili pohled a Hayden se ušklíbl.
"No....můžeme ti zkusit zapálit vlasy," přikývl Jack a všichni čtyři se pokusili rozdělat oheň. Paradoxem bylo, že Hayden u sebe měl sirky, tudíž to šlo rychle. (TO NENÍ PARADOX!! Paradoxem by třeba bylo, kdyby je Jack zastřelil a těsně potom zjistil, že je potřebuje!!)(Nebo kdyby si Hayden vzpomněl na to, že má sirky, těsně po tom, co by ten oheň rozdělali.) Sotva se oheň pořádně rozhořel, tak Mia začala vysílat kouřové signály. (Další tajný jazyk?) Po několika málo hodinách se na obzoru objevila jakási loď s bílými plachtami. (Takhle by to asi nefungovalo...)
"HÉÉJ! TADY JSME!" zaječel Hayden a začal běhat po pláži s hořící větví. Channy zakoulela očima, ale přidala se k němu společně s ostatními. Ne že by se Jackovi zrovna dvakrát chtělo (Co prosím?), ale byla to jeho jediná šance na záchranu. Loď připlula až ke břehům, takže se naši přátelé nalodili.
"Co vy tady děcka?" (Jack je ukázkový děcko.) zeptal se kapitán té lodi a prohlížel si je jednoho po druhém.
"Mohl byste nás vzít do..."
"Port Royal?" dokončil Jack za Chantelle. Dívka se po něm ohlédla a vděčně se na něj usmála. Jack její pohled zachytil a mrkl na ní. Toho si všiml Hayden a propálil piráta tvrdým pohledem.
"Dobře, stejně máme tam cestu, tak vás svezem," (A to nechtěl ani zaplatit?) usmál se kapitán a dost laškovně pokukoval po Mie. Channy si toho všimla, tak vzala kamarádku kolem ramen a odvedla ji na opačný konec lodi, jen aby nebyla v přítomnosti toho kapitána. (A vůbec jí nepřišlo jako nebezpečný nápad v podstatě urazit kapitána lodi, která je převáží.)
Večer toho dne se Chantelle a Mia ukládaly ke spánku v kajutě, kterou jim poskytl kapitán. Chantelle, která si všimla klíčů a klíčové dírky, zamkla. (Páni, to je postřeh!)(Začíná mi to připomínat šifru mistra Leonarda.) (Mně detektivky s Herculem Poirotem.) Nevěřila tomu kapitánovi. Připadal jí slizký a úskočný. Jakoby skrýval svou pravou tvář za tu 'milou' masku.
Mia si lehla na lůžko, ale Channy si sedla na Židli (Ona snad nekopíruje velké Že, ale velké Ž!) a zadumaně hleděla do prázdna.
"Channy, co se děje?"
"Netuším. Jen přemýšlím nad tím, co se stalo. Jak jsme se sem dostali. A proč se to hlavně stalo," přemítala Channy nahlas a začala přecházet po kajutě tam a zpátky.

"Channy, uklidni se. Hlavní že jsme v pořádku. Užívej si to, protože do týdne budeme nejspíš mrtvé. Za několik málo dní uvidíme Willa Turnera  chápeš to? (Priority, holka...) Stalo se nám něco úžasnýho. (Našla dívka kluka nešťastného.)(Zamilovala se do něho.) To se ještě nikomu před námi nestalo, tak si to užijeme jo?" (Hele, ona zpívá s náma! Akorát tam má nějak moc slabik.)
"Tak dobře," kývla Channy, ale obavy z ní nespadly. Kamarádce napůl lhala. Nepřemýšlela nad důvodem, proč jsou tam kde jsou, ale přemýšlela nad kapitánem. (Pak jí lhala úplně.) Měla strach. Ne o sebe. Ale o své přátele a Jacka. Ten kapitán vypadal dost úskočně.
Mia si už dávno lehla na lůžko a Channy slyšela její klidné oddechování. Takže Mia usnula. (Ona v bdělém stavu dýchala neklidně?) Channy si sedla na židli, kterou postavila naproti dveřím do kajuty, zkřížila ruce na prsou a hleděla na dveře, jakoby někoho Čekala. (Takže ta velká písmena jsou náhodná?) To dlouhé čekání jí nakonec vyčerpalo a černovláska usnula na té nepohodlné židli.
Dívku probudily těžké kroky kolem ní. Channy otevřela oči a zjistila, že se nemůže pohnout. Pohlédla dolů na své nohy a zjistila, že je má přivázané k židli (Aha, takže jakmile máš přivázané nohy k židli, tak už se nemůžeš hýbat vůbec. To jsem nevěděla.), na které seděla. (To ji ty těžké kroky probudily brzo...) (No jo. Taky bych čekala, že ji probudí dřív nepříjemný tlak na kotnících.) (Ne, já bych spíš čekal, že ji ty kroky teda probudí ihned.) Zkusila se ohlédnout. A to, co spatřila, ji vyděsilo víc než cokoliv jiného.
U její spící kamarádky se skláněl kapitán lodi a pokoušel se jí ve spánku svázat ruce. (Zručný náměsíčník.) Channy se ve zlomku vteřiny rozhodla.

"MIO!" zaječela, Čímž kamarádku probudila. (Další Šípková růženka.) Jakmile Mia uviděla nad sebou kapitánovu tvář a svou nejlepší kamarádku svázanou, všechno jí došlo. Hbitě vyskočila na nohy a sundala ze sebe provaz, který ještě nebyl pořádně utáhnutý. Kapitán přešel ke svázané Channy a ke krku jí přiložil studenou ocelovou čepel. (První rozumně se chovající postava v celém příběhu... prozatím.)(No, já být kapitánem, tak bych se pokusila chytit Miu, protože Channy se očividně z nějakého důvodu nemůže hýbat. Ale máš pravdu, že mohl udělat i něco hloupějšího.)(Ty jsi čistá duše, Jájo… Ale kapitán je záporák a bojuje proti hrdinkám, a na ty výhružka smrti jejich kamarádky působí vždycky.)
"Ani se nehni maličká, pokud nechceš aby tady kamarádka přišla o krček," zasyčel a přitiskl k černovlásčině krku čepel ještě těsněji.
"Ne dost! (Přesně. Ne dost. To ji nemohl podříznout úplně?) Počkejte! O co vám jde?" zeptala se zděšeně Mia a dívala se na svou bezmocnou kamarádku.
"Zajímalo by mě, kdo jste a proč se paktujete s piráty." (A už si to kazí... Proč se jich nezeptal hned při nástupu?)
"Piráty?" zeptala se nechápavě Mia a těkala pohledem z kapitána na Chantelle.
"Znám ho. Znám Jacka Sparrowa. A proto se vás ptám, proč se s ním paktujete. (A já se ptám, proč jste si ho teda pouštěl na loď.) Je to nebezpečný chlap. Vyhýbejte se mu."
"Stejně jako vám?" prskla Channy a podařilo se jí uvolnit si ruce. Kapitán jí chytil za vlasy a zatřásl s ní.
"Nebuď drzá děvenko! Mohlo by se ti to nepěkně vymstít!" zavrčel kapitán a přejel čepelí po jejím labutím krku. (Páni, to jsem nevěděla, že s sebou tahá krky od labutí.) Kůže na některých místech se narušila a na dívčině krku se objevilo pár kapek krve, které jakoby tvořily krvavý náhrdelník. (On jí řeže po šíji? Protože pokud jí držel nůž pod krkem, jak se to dělává, nebyl by z toho krvavý náhrdelník, ale krvavá řeka.)
Mia, které si kapitán už nevšímal, vyklouzla z kajuty a vtrhla do podpalubí. (A teď si to pokazil komplet. Když máte svázaného a nesvázaného protivníka, koho si logicky musíte víc všímat?) (No vidíš, kdyby chytil Miu hned na začátku, ušetřil by si tím spoustu práce a pořádnou ostudu.)(Ono by úplně stačilo si jí pořád všímat a při jakémkoliv pohybu jí pohrozit podřezáním Chantelle...) Okamžitě se vydala hledat Haydena nebo aspoň Jacka, aby jí pomohli osvobodit její nejlepší kamarádku ze spárů toho slizkého kapitána. Konečně našla oba dva. Jack a Hayden leželi v houpacích sítích, které byly hned u sebe, tudíž nebylo těžké je vzbudit. Jednoduše je shodila ze sítí. (Jo, to já taky, když musím někoho vzbudit, začnu jeho shazováním z postele.)(Jasně, vždyť je to rozhodně lehčí shodit 70 kilo z houpací sítě, než s nimi prostě zatřást.)
"C-co se děje?" zeptal se zmateně Hayden, když vrávoravě vstával z podlahy.
"Haydene! Jacku, pojďte! Channy je ve spárech toho kapitána! Musíme jí osvobodit!" vychrlila ze sebe Mia a už je oba naváděla do kajuty. (Všimněte si, že jejím plánem bylo mezi spoustou námořníků najít dva své přátele a otevřeně je vybídnout ke vzpouře. To zní jako bezva plán, který se prostě nemůže pokazit.)
Hayden, sotva uslyšel o tom že je jeho dívka v nebezpečí, tak přidal a začal sprintovat. Než Mia stačila cokoliv říct, tak vrazil do kajuty a zděšeně se zarazil na prahu. Chantelle ležela na zemi a z úst jí tekla krev. (Anooooooooooooooooooo!)
"Channy!" zařval Hayden a vrhl se k ležící dívce. Než však stačil říct jedno jediné slovo (A Channy jako není slovo jo?)(To zařval, ne řekl.), tak se za ním ozval chladný hlas.
"Stůj chlapče a nic se ti nestane!" (Viděla jsem příliš mnoho akčních filmů, abych věděla, že když tohle někdo řekne, nemyslí to ve skutečnosti vážně.)
Hayden se prudce otočil a do žil se mu vlila čirá nenávist. Spatřil totiž kapitána té lodi, jak si hraje s dýkou. (Království za inteligentního záporáka! Tak ho snad sakra sejmu tou dýkou, dokud o mně neví!!)
Jnže kapitán nevěděl o jedné věci. A to, že se Hayden už natolik spřátelil s Jackem, že mu Jack věnoval menší vrhací nůž, který nyní měl v ruce, kterou měl za zády. (To zní věrohodně. Jack Sparrow určitě začne na potkání navazovat přátelství a věnovat své nože.) (To je sice pěkné, že má nůž, ale je mu nanic, když ho neumí použít.) (Bohužel, on je Gary Stu...)
Sotva kapitán postoupil o jeden jediný krok, tak Haydenova dýka začala vibrovat v jeho srdci. Hayden měl tak dobrou mušku, že kapitán ani neucítil že zemřel. (*facepalm* A je pravda, pane doktore, že když pacient zemře ve spánku, že o tom až do rána neví?)
Mia s Jackem dorazili těsně po tom, co Hayden usmrtil kapitána, a našli Haydena, jak se sklání na Channy a rozvazuje jí její pouta, která jí stále poutala k židli. Jakmile provazy spadly z dívčina těla, tak se její tělo sesunulo na podlahu. Hayden jí nadzvedl hlavu a položil si jí do klína. Všiml si, že dívka má lehce pořezaný krk a z koutku úst jí stéká její vlastní krev. (Pokud jí krev skutečně už i vytéká z úst, právě umírá na vykrvácení z toho “lehce pořezaného krku”.)(To tu krev jako testoval, jestli je její, nebo co?) Palcem setřel krev, jenž dívce vytékala z úst a krk jí jemně otřel dlaní. (To jí určitě pomůže. Moc dobře na to jdeš.)
"Channy, slyšíš mě? Prosím Channy."
Dívčina víčka se jemně zachvěla a Chantelle otevřela oči, podobné temným tunelům. (U Snapea to značilo, že v nich není žádná vlídnost. Je to u ní stejné?)(Někdy se taky říká, že v očích se zračí inteligence, tak jestli to neznamená, že když jsou ty tunely tak temné, tak tam tu inteligenci nemůžeš najít.)
"Hay-Haydene? C-co se stalo?" ptala se zmateně a položila si ruku na Čelo. Hayden vydechl úlevou a objal ji. Chantelle zkroutila hlavu tak, Že šijí opřela o jeho hruď a vdechovala vůni jeho parfému. (Chce vdechovat vůni jeho parfému a hlavu otočí od něj...) Mia s Jackem se na sebe podívali, kývli a nechali oba mladé lidi o samotě v kajutě.

"Tak půjdem zase spát ne?" (Spát? Věčným spánkem? To nezní špatně.)

2 komentáře:

  1. Pobavilo :D A design je o dost lepší, než ten starý. Akorát... Máte tady něco jako přehled autorů? Protože já se v těch barvičkách docela ztrácím :D A nic jako vysvětlivky jsem tu nenašla. Takže pokud to tu není (možná jsem jen slepá), uvítala bych, kdybyste cosi takého vytvořili O:)

    OdpovědětVymazat