pátek 30. června 2017

Destiny I. (Piráti z Karibiku CZ) 1. - Další popud v životě

Ahoj, mořští vlci! Vítám v týmu novou členku, Jáju, která je shodou okolností moje sestra a která našla tuto novou povídku, skoro doslova žadonící o oglosování. Jste-li fanoušci Pirátů z Karibiku, užijte si příběh (a zvláště fakt, že v této kapitole ještě autorka postavy z prvního filmu nemrzačí). Jestli nejste, užijte si příběh (a zvláště pocit šoku nad tím, že o tom filmu víte více než tato samozvaná fanynka). V této kapitole se ovšem autorka zatím drží zpátky a používá pouze přihlouplé dialogy a hromadu klišé. Enjoy!
Hwol


Mia a Chantelle. Nerozlučná dvojice dívek, která se rozhodla sama vycestovat pryč z domova. Mají vše připravené, jsou na letišti, ale nikdy nemohly tušit, jaký převrat jim osud přichystá. (My jsme bohužel také nemohli tušit, co nám osud přichystá, když jsme tuhle povídku začali číst.) Chantelle si přála, aby se to nikdy nestalo. (Ona o tom nikdy nemohla tušit a zároveň si přála, aby se to nikdy nestalo?) Jenže to by se nemohla stát událost těsně po té první. (Tuhle větu prostě nechápu, ty jo, Hwole?) (Taky ne.)

Obsazení:
Selena Gomez jako Chantelle (Myslela jsi Channy, že?)
Orlando Bloom jako William turner
Johny Depp jako Jack Sparrow
Keira Knightley jako Elizabeth Swann/Turner (Je milé, že v tom hvězdném obsazení nechala místo pro původní herce.)
Jennifer Lawrence jako Mia
Ross Lynch jako Hayden/Hay

1. - Další popud v životě

Červen 2017/
Dvě mladé sedmnáctileté dívky (takže ne staré sedmnáctileté?) za sebou táhly ohromné kufry a usmívaly se na všechny strany. (Asi nějaké modelky.) Konečně dorazily k lavicímna letišti, takže si mohly na chvíli odpočinout. Obě se zhroutily na lavici a otřely si rukama pot z čela. (Hlavně, že se smrtelně znavené dívky předtím usmívaly od ucha k uchu.)
„Už se strašně do toho Karibiku těším,“ řekla první z nich, usměvavá černovláska s temně hnědýma očima.
Černovláska na sobě měla šaty, které neměli ramínka, a vršek měly bílý a spodek jemně tyrkysový, Obě barvy od sebe dělil pruh černé látky. Na nohou měla černé páskové boty s kamínky (Já se tedy obvykle snažím spíš kamínků v botě zbavit, to je nová móda, Jájo?) (Já jsem na módu nikdy moc nebyla, takže pokud jo, tak si to s klidem nechám ujít.), na rameni zase černou kabelku s třásněmi a na krku měla přívěšek. Nebyl to obyčejný přívěšek. (Samozřejmě že ne, jak by taky mohl být?) Pro někoho by to vypadalo jak modrá tyčka, ale pravda byla taková, že to byl malý modrý lightsaber ze Star Wars. (Čili malá modrá tyčka, že?) (Čili obyčejný přívěšek.) Ano. (Hmm, obsáhlá věta.) Černovláska byla Warriorka. Vlasy měla stažené do jednoho dlouhého copu, který jí sahal do poloviny zad.
„ To mi povídej. Konečně na chvíli vypadnu,“ přitakala jí její nejlepší kamarádka, hezká blondýnka s hnědýma očima. (Uf, málem jsem zapomněla, na co odpovídala.)
Blondýnka na sobě měla galaxy tílko, krátké džínové kraťasy a páskové boty na podpatku. (To si zapamatujte. Mimochodem, její v pozdějších kapitolách stejně akční kamarádka, ač to v textu zmíněné není, má podle obrázku, který se nám zde dostat nepodařilo, podpatky taky.) Na záda jí padaly vlasy (Kočička nám líná.) spletené do jakéhosi copoculíku a přes nepoddajné vlasy (Spletené nepoddajné vlasy?? To vypadá na Mary Sue…) měla přehozený galaxy vak. V uších měla hezké a třpytící se náušnice. Na krku se jí houpal medailon, spíš kopie medailonu, z filmu Piráti z Karibiku; Prokletí Černé Perly. (Já teda mezi medailonem a kopií medailonu nevidím zas takový rozdíl.)
„Půjdu si odskočit, počkáš tady?“ 
otočila se černovláska na kamarádku.

 „Ne, zatímco budeš na záchodě, zdejchnu se. Jsme přece nejlepší kamarádky.“
„Jasně,“ kývla blondýnka a černovláska se zvedla a odešla směrem k toaletám. Vešla do kabinky a o několik chvil později z kabinky také vyšla. (Takže žádný vchod na ministerstvo kouzel?) (Takže ji nikdo neunesl, ale jaký smysl mělo to zdůrazňovat?) Dala se na zpáteční cestu ke kamarádce, když se za ní ozval výkřik;
„Chantelle?! Jsi to doopravdy ty?“
Dívka se prudce otočila a málem se skácela k zemi. (No jo, nízký tlak je při rychlých pohybech prevít.) Na opačném konci chodby na ni mával chlapec. Spíš mladík, kterému mohlo být kolem osmnácti. (Chudinka, ještě nikdy neviděla mladého kluka.) Mladík měl blond vlasy a safírově modré oči. Oči, ve kterých se Chantelle dřív utápěla, kdykoliv se do nich podívala. (Škoda že se neutopila, moc by nám to usnadnilo život.)
„Haydene?! C-co ty tady děláš? (Že by někam letěl?) A-a jak jsi mě našel? (Že by na tebe náhodou narazil?) “ zeptala se tvrdým hlasem Chantelle a probodla mladíka dost tvrdým pohledem. (Dost tvrdá na to, že koktá.) Normálně by to neudělala, ale tady šlo o víc. (O to ukázat mu, že je hustokrutopřísná tvrďačka.) (Co koktá, na to nezapomínej!) Šlo o to potlačit pocit. Pocit staré lásky. (Co je to pocit staré lásky?)
„Jako dárek k maturitě jsem si nadělil cestu do ciziny, ale překvapuje mě že tady vidím tebe. Školní rok ještě neskončil a….“
„ My ho máme o něco kratší, protože nám něco rekonstruují ve škole,“ (Školství for the win.) řekla Chantelle a rozhodla se ukončit tu konverzaci, „No….budu muset jít a…“
„CHANNY! UŽ TO POLETÍ!“
Oba mladí lidé se ohlédli a zjistili, že se k nim žene blondýnka s dvěma kufry. (Stejně obdivuju, že se dokázaly sbalit jen do jednoho kufru.) (Inteligentní nápad, přidělat si cestu zbytečným během k toaletám.)
„Už jdu Mio!“ zaječela Chantelle na kamarádku a přiběhla k ní, aby si převzala svůj kufr. Channy rychle popadla svůj kufr a obě dívky odešly do letadla. (Přitom předtím šílely, že už to poletí a nestihnou to, a teď si klidně odkráčí…) Channy se ještě ohlédla, ale Hayden už tam nebyl. Smutně sklonila hlavu a pokračovala až do letadla, kde se s Miou usadily. Mia si vzala do ruky tablet a četla si něco na Wattpadu, (Protože poslední dobou jsou tam fakt kvalitní věci. Mimochodem, tahle povídka je z Wattpadu.) kdežto Channy se nedokázala na nic soustředit.
Nedokázala si vysvětlit, proč musí na Haydena tolik myslet. (To já také ne.) Když jí bylo čtrnáct, tak se do něj zamilovala, ale myslela si, že jí to už přešlo. Vždyť přecijen jsou to tři roky zpátky. (Poznala ho před třemi lety a od té doby ho podle její reakce očividně neviděla? Má štěstí, že ji vůbec poznal.) Nechápala, proč jí teď oslovil, když jí po celou dobu těch tří let ignoroval. (To já také ne.) („Jí“ je koukám oblíbené autorčino zájmeno.)
„Channy, děje se něco?“
„Eh…co? No já….“
„Tak dělej mluv,“ vyzvala Mia kamarádku a odložila tablet.
„Víš…. (Miluju, když dělá čtyři tečky místo tří.) potkala…potkala jsem Haydena,“ (Kterého jsi ty musela vidět taky, holka.) vykoktala Channy a podívala se na kamarádku, které se v očích zračilo pochopení.
„To je ten kluk, co tě ignoroval tři roky ne?“ (Já bych se teda zeptala spíš: „To je ten kluk, do kterého jsi zamilovaná?“, ale klidně jí připomínej, že ji tři roky ignoroval.)
„Přesně ten,“ přitakala Channy a složila ruce do klína. Oči jí začaly vlhnout hořkými a dávno zapomenutými slzami. (Ona na ně zapomněla a začala brečet až teď?) Channy už hodně dlouho neplakala kvůli lásce. (Já myslela že lidé pláčou kvůli zlomenému srdci, ne když jsou zamilovaní.) Už nějaký rok.
„Co jsi mu řekla?“
„Jen jsem mu řekla, že nám renovují školu, proto jedu pryč,“ řekla Channy a po tváři se jí skutálela jedna jediná neposlušná slza. (Fuj! Zlobivá slza!)
„Channy….“ Zašeptala Mia a objala svou kamarádku kolem ramen, „To se vyřeší (Co se má vyřešit?) (Renovace školy, přece.), ale až potom co se vrátíme zpátky. Teď si užijeme ten týden (Týden. To si zapamatujte.) v Karibiku a budeme doufat, že tam přijede Jack Sparrow.“ (Velmi pravděpodobné.) Mia se snažila odvést kamarádčinu pozornost na něco, co má ráda. (Na něco, co má ráda Mia, protože Channy je očividně fanynkou Star Wars, už podle té modré tyčky, co má na krku.)
„Jasně, díky Mio,“ usmála se Channy a opřela se do sedadla. Na chvilku zavřela oči, aby se uklidnila, a tiše si pomyslela na jedno jediné přání. („To je štěstí, že zrovna tohleto přání mě určitě nenapadne, že jo?“) Aby se mohla dostat pryč z tohohle světa, třeba do světa Pirátů z Karibiku. (Celkově, plán dostat se do 90% fiktivních světů je idiotský, protože tyto světy bývají naplněny nebezpečím, nepohodlím a nepřáteli. Piráti z Karibiku nejsou tak hrozní, ale výjimkou nejsou.) A to byl popud k dalším událostem v životě této dívky.

Nazdárek lidičky
🙂🙂
Máme tady nový příběh, tentokrát na Piráty z Karibiku
🙂:3 (Že jich tu teda bylo.)
Snad se vám tohle bude aspoň trošku líbit
🙂🙂( 😞😞) (No, zatím to vypadá bledě.)
Za voty a komenty budu mooc ráda :3 (Nu vot, zděs komentarij!)
JessieNka


Povídku najdete zde: https://www.wattpad.com/story/74721238-destiny-i-pir%C3%A1ti-z-karibiku-cz-dokon%C4%8Deno

Žádné komentáře:

Okomentovat