pondělí 6. února 2017

Vlkodlačí vití z podsvětí - Krátký příběh o jejich přátelství + Temný článek v novinách

Vítáme vás u další povídky. Tentokrát to bude povídka Vlčí vití z podsvětí, jehož originál můžete najít zde. Tuto povídku se mnou (Lerie) bude glosovat Ještěrka. Glosování této povídky bude krátké - autorka tento "příběh" skončila po sedmi kapitolách, navíc jsme se rozhodly z důvodu krátkých kapitol vydávat články po dvou kapitolách, ale už dost okecávání a jdeme na to.
Užijte si to
Lerie

Krátký příběh o jejich přátelství

Jessica a Lusy (heh...se s?) (proč sakra jejich jména zvýrazňuje?)  jsou od svích (pomoc...) tří let nerozlučitelné  (neříká se nerozlučné?) (jako že jsou spojené dohromady?) kámošky.

Nikdy by se nedokázali rozloučit (takže jsou spolu 24 hodin denně asi) (tak teoreticky operací by to šlo...) ani pohádat vždy byly sehraná dvojka a zatim je kluci nezajímaj (a kluky nezajímaj ony).

Teť už jim je 15 let a jsou pořád spolu nic je nerozdělí.

Ve škole si z nich utahujou že jsou divné (to jsou) (souhlasím) atd... (pokud vím, tak se zkratky v příbězích nepíší...)

Ale ony si jich prostě nevšímali (to jsou kluci?) (fajn... toto nedává smysl...).

Jessica: má malýho kocoura Lerryho který ji dělá společnost nejraději ve volném čase čte (ten kocour?) (:D) nejraději čte nějaký ty romány

Lusy: má malou myš Vivy hrozně roztomilá hrozně ráda maluje atraktivní (eehh...to je co?) věci (autorka by mohla definovat, co to ty atraktivní věci jsou... ale radši to nechci vědět)


Tajemný článek v novinách

Je 7:30 ráno právě jsem vstala a dávala si k snídani müsly (eh...) s mlíkem a v tu ránu jel okolo listonoš, bylo to divný obvikle (čeština se jí lekla a schovala se) jezdí až v osm hodin (tak to stihnul dřív, no...).
Táta si ty noviny čet a mě a mámu svolal stím, že se ve   Rodiném (n evidentně taky uteklo) (protože podle autorky se neříká rodina ale rodia) lese" (proč jsou tam sakra ty uvozovky?) našla jeskyň a v ní mrtvola, proto je všem lidem do lesa přísně zakázán!! (to je tak strašně příšerně děsné a dramatické)
Dokud se to nevyřeší.! (hm, tečka a ještě vykřičník, jak dramatické)
Pak začal vysílat rozhlas nejdříve tam hrála takový ten srandovní úryvek písně.
,, Haló haló (to se tam určitě říká) jak už někteří víte z novin tak ve Rodiném (pravopise? Jsi tu?) lese se stala vražda včera sobotu 25.5., jedna rodinka si tam vyšla na houby (v květnu se chodí na houby?) a po cestě narazili na jeskyň a v ní byla mrtvola. (jasně... už vidím, jak vraždu hlásí rozhlasem...)
Proto vás upozorňujem, že vrah se potuluje nejspíše někde po mněstě (kolik jí je? 8?) (mněsto? mněsto?! jako vážně?) a aby jste si dávali velký pozor než policisté zjistí kdo to byl a chytího (protože proč používat mezeru, že...) "
„ Konec hlášení "
Táta:
,, Jessico slišelas? dávej si pozor a když někam půjdeš tak mi všetsko povíš " (a co tak napsat dialog správně? huh?)
Jessica:
„ jasně tati “
Řekla Jessica aby tátu uspokojila (uspokojila? Kdyby to tam nebylo napsané, bála bych se, co s ním dělala...) a začala nad tím přemíšlet (nebudu přemýšlet ve dvojsmyslech... prostě nebudu...)

Žádné komentáře:

Okomentovat